Concertagenda

5 september 2021 13.00 – 15.00 uur Open Repetitie

Tijdens de open dag van de Nieuwe Muziekschool Alphen houdt het Alphens Barok Consort een open repetitie voor alle belangstellenden.

Heeft u belangstelling om bij ons koor te komen zingen dan kunt u nu een keer vrijblijvend met ons mee repeteren. Voor alle stemgroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste zangers. Zeker mannenstemmen zijn van harte welkom, maar ook bij de sopraan- en altgroep is plaats voor nieuwe leden.

Bent u zondag 5 september niet in de gelegenheid langs te komen dan kunt u ook altijd een keer bij de repetities (om de week op maandagavond) langskomen. U bent van harte welkom.

Concerten

Ons laatste concert dateert alweer uit 2019. Wij brachten 9 november 2019 het concert “1689” deze prachtige muziek was te horen in de Oudshoornse Kerk.

Alle werken die door het koor en orkest uitgevoerd worden, zijn in verschillende landen gecomponeerd in of rondom het jaartal 1689.

Er staat Engelse, Duitse en Franse barokmuziek op het programma van Purcell, Buxtehude, Corelli, Charpentier en Delalande.

Naast ons koor en het gebruikelijke strijkersensemble, kunt u genieten van de klanken van de klavecimbel, baroktrompetten en pauken.

We gaan met dit afwisselende programma een beeld van de muziekwereld aan het eind van de zeventiende eeuw weergeven.

U hoort achtereenvolgens bruiloftsmuziek, begrafenismuziek, muziektheater, liturgisch werk, kamermuziek en één van de bekendste triomfmarsen uit de geschiedenis.