Concertagenda

Uitvoering Cornelis Boscoop en Sweelinck

Op 12 september 2020 is het monumentendag.

Dan zal het Alphens Barok Consort meewerken aan een zeer bijzonder concert met composities gecomponeerd door Cornelis Boscoop en Jan Pieter Sweelinck.

Boscoop was organist van de Oude Kerk in Delft, en is waarschijnlijk de leermeester geweest van  organist en componist Jan Pieter Sweelinck.

Van de tamelijk onbekende componist Boscoop zijn in 1568 50 psalmzettingen overgeleverd, waarvan wij er een aantal gaan uitvoeren.

Sweelinck heeft grote invloed uitgeoefend op de ontwikkeling van orgel- en clavecimbelmuziek en heeft zowel Bach als Buxtehude kunnen inspireren.

Nederlandstalige muziek van beide componisten zal zowel in Alphen aan den Rijn als in Boskoop worden uitgevoerd.

Alphens Barok Consort, Pur Sang en Opus 1: Matinee 22 november 2020

2020 is het jaar dat de Muziekschool Alphen 50 jaar bestaat. Het hele jaar zijn er daarom speciale evenementen, waarbij het jubileum muzikaal gevierd wordt.

Het ABC heeft ervoor gekozen, om een beetje buiten de comfortzone te gaan!  Samen met accordeonorkest Opus 1 en Popkoor Pur Sang zijn we aan het werk om een samenwerkingsproject voor te bereiden, waarbij elementen van Barok en musical met elkaar worden verbonden. Hoe spannend is het, om Barokmuziek nu niet met violen, maar met accordeonmuziek te begeleiden? Hoe klinkt een musicalnummer, uit de monden van een Barokkoor? Hoe  klinkt een barokkoor en een popkoor samen? 

Zet zondag 22 november 14.30 uur alvast in uw agenda.