Concertagenda

Concert 21 mei 2022 World Without End

Maranatha kerk 16.00-17.15 uur

Eindelijk kunnen we in mei weer een concert geven. We hebben gekozen voor een kleine bezetting: een programma met koor, orgel en eigen solisten. Maar ondanks de kleine omvang willen we een groot scala aan barok- en klassieke componisten laten horen.

Veel van deze werken heeft het Alphens Barok Consort al in een andere context uitgevoerd. Hierdoor komen er nu veel verschillende talen en stijlen bij elkaar: van Thomas Tallis tot Henry Purcell, van Dieterich Buxtehude tot Michael Haydn en van de Franse protestante werken van Sweelinck tot het katholieke Latijn van Vivaldi.

Muziek die geschreven is in moeilijke tijden van oorlog, ziekte en hongersnood. Muziek die als doel had om hoop en troost te bieden, en die dat nog steeds doet. Muziek voor de eeuwigheid.

Kaarten kosten €12,50 en voor Vrienden van het ABC €10,00. Kaarten zijn te bestellen via de koorleden of via info@alphensbarokconsort.nl

Bent u nog geen Vriend van het ABC? Dan is dit een goed moment om u aan te melden: Klik hier. Behalve korting op de concertkaartjes, krijgt u ook de mooiste plekjes in de kerk!

Na afloop van het concert kunt u nog even napraten onder het genot van een drankje.

Wij hopen u allen binnenkort te mogen ontmoeten.

Eerdere concerten

Ons laatste concert dateert alweer uit 2019. Wij brachten 9 november 2019 het concert “1689” deze prachtige muziek was te horen in de Oudshoornse Kerk.

Alle werken die door het koor en orkest uitgevoerd worden, zijn in verschillende landen gecomponeerd in of rondom het jaartal 1689.

Er staat Engelse, Duitse en Franse barokmuziek op het programma van Purcell, Buxtehude, Corelli, Charpentier en Delalande.

Naast ons koor en het gebruikelijke strijkersensemble, kunt u genieten van de klanken van de klavecimbel, baroktrompetten en pauken.

We gaan met dit afwisselende programma een beeld van de muziekwereld aan het eind van de zeventiende eeuw weergeven.

U hoort achtereenvolgens bruiloftsmuziek, begrafenismuziek, muziektheater, liturgisch werk, kamermuziek en één van de bekendste triomfmarsen uit de geschiedenis.